+40 (726) 778 172 office@appsmart.ro
Parteneri, nu doar clienti!

Back Office

Back Office

Modulul de Back Office reprezinta nucleul intregii solutii Appsmart Cinema Software. Acest modul include functionalitatile unei aplicatii de management de cinema si o aplicatie de gestiune bar. Integreaza modulele de Film Programming si Reports.

Modulul de Film Programming este folosit pentru a stabili programul spectacolelor cinematografice. Folosind tehnica “drag and drop” ofera o metoda grafica de programare a rularilor, pe sali, pentru fiecare zi in parte. Fiecare film este afisat cu o culoare diferita in programator pentru o identificare rapida. Programatorul permite navigarea rapida intre zile, atat in trecut cat si in avans. Prin selectarea unei rulari dintr-o zi, in subsolul programatorului se prezinta informatii despre rularea respectiva, precum: numarul de bilete vandute, numarul de rezervari, procentul de rezervari, starea rularii (blocata sau deblocata pentru rezervari), se poate vizualiza harta salii (cu locurile marcate in functie de stare). Tot de aici, o rulare se poate bloca/debloca pentru rezervari.  In aranjarea rularilor, programatorul tine cont de durata unui film, de timpii de curatenie si trailere necesari intre rulari (configurabili), de intervalul de aliniere si de orarul de functionare al cinematografului. De asemenea, pentru fiecare zi in parte, pe bara de timp sunt marcate orele de inceput ale spectacolelor pentru a se identifica rapid “timpii morti”(intervalele in care nu incepe nici un spectacol in nici o sala).

Modulul de Film Programming al solutiei software de vanzare bilete Appsmart este foarte apreciat de managerii cinematografelor deoarece reduce foarte mult timpul necesar pentru realizarea programului cinematografic. Permite realizarea programului direct in aplicatie, fara a mai fi necesare alte scheme consumatoare de timp, elaborate cu multa truda, care sa satisfaca conditiile distribuitorilor.

Modulul de Back Office permite gestionarea nomenclatoarelor utilizate de intreaga solutie, precum: tipuri de sali, tipuri de rulari, formate de film, limbi, intervale orare, ratinguri, bancnote, etc. Din Back Office se definesc casele de bilete. Sistemul permite adaugarea unui numar nelimitat de puncte de vanzare (front office).  Salile sunt configurate grafic, se realizeaza matricea locurilor si se asociaza etichetele locurilor. Hartile salilor se definesc in conformitate cu realitatea (se definesc spatiile libere, locurile pentru persoanele cu handicap).

Distribuitorii si contractele asociate se definesc in modulul de Back Office. In modulul de Reports, integrat in Back Office, se regasesc si rapoartele pentru distribuitori, inclusiv raportul de decont, care calculeaza suma ce revine fiecarui distribuitor in parte, in formatul acceptat si respectand algoritmul de calcul in vigoare. Printre proprietatile completate la adaugarea unui film se numara alegerea distribuitorului, data de lansare, asocierea unei imagini, durata, rating, tipul filmului, etc. Informatiile completate aici sunt preluate de modulul de Digital Signage, de website si de Front Office. O data cu asocierea unui distribuitor la un film, se iau in calcul procentele configurate conform contractului cu distribuitorul respectiv.

Tot in modulul de Back Office se definesc planurile tarifare. Mai exact, in functie de anumiti parametrii precum ziua saptamanii, ora, tipul de film, etc. se definesc tarifele disponibile pentru bilete. In zona de planuri tarifare se pot defini si pachete promotionale pentru bilete (mai multe bilete achizitionate la un pret redus).

Zona de bar este structurata in doua parti: introducere documente de gestiune primara (intrari, iesiri, transferuri, bonuri de consum, stornari, inventare) si definire nomenclatoare (gestiuni, furnizori, materii prime, retete, meniuri, etc.).

Modulul de Back Office permite organizarea componentei de bar pe mai multe gestiuni (depozit, bar, VIP, etc.). Permite inregistrarea NIR-urilor pe oricare dintre gestiuni si genereaza „Nota de intrare receptie si constatare diferente” in format acceptat contabil. De asemenea se pot intocmi documente de transfer al materiilor prime de la o gestiune la alta, stornari, iesiri de materii prime. Sistemul genereaza bonuri de consum pentru materiile prime folosite si permite reglarea stocurilor prin inventar.

Zona de nomenclatoare permite configurarea gestiunilor, furnizorilor, materiilor prime, produselor (pe baza retetarului de materii prime). Pe baza produselor se pot configura meniuri care permit combinarea mai multor produse intr-un meniu („spre exemplu o racoritoare la alegere si un popcorn mare”). Tot in zona de nomeclatoare se definesc preturile in lei, preturile in puncte (pentru fidelizare) si cantitatile de materii prime care intra in alcatuirea produselor.

La vanzarea oricarui produs/meniu din modulul de Front Office, se scad automat cantitatile de materii prime care alcatuiesc produsul respectiv. Stocul de materii prime este afisat intotdeauna in timp real in modulul de Back Office. Prin configurarea atenta a retetelor de produse ne asiguram ca veti avea intotdeauna sub control situatia stocurilor din gestiunile barului dumneavoastra.

Appsmart Cinema Software Solution cuprinde un modul cu 35 rapoarte. Modulul cuprinde rapoarte specifice de bar (fisa de magazie, raport de stoc, balanta stocuri, raport de consum si raport de gestiune, top produse bar), rapoarte de cinema (incasari, rezervari, spectacole, rulaj , program saptamanal, venit opere, decont, casieri, top planuri tarifare), rapoarte cumulate (incasari, rulaj, venituri), rapoarte comparative (anual, lunar) precum si rapoarte pentru distribuitori (incasari, general, decont, decont detaliat).

Modulul de Back Office al solutiei software de vanzare bilete si bar Appsmart permite managementul integrat al celor doua componente (Cinema si Bar) si controleaza informatiile preluate de toate celelalte module ale solutiei.

Pentru o prezentare detaliata a solutiei Appsmart Ticketing Software va rugam sa lasati un mesaj pe pagina de contact.